جراحی افتادگی پلک | جراحی بصورت تخصصی
چشم عضو مهم و حساسی در چهره به شمار می رود. چشم ها می توانند حس شادابی و سرزندگی را منتقل کنند. برای همین چگونگی حالت چشم ها بسیار مهم است. پلک ها نقش مؤثری در حالت چشم ها دارند. افتادگی پلک می تواند فرد را مسن و خسته نشان دهد. جراحی افتادگی پلک یکی از روش هایی است که زیبایی، طراوت و شادابی را به چهره ی فرد باز می گرداند.
منظور از افتادگی پلک چیست؟
منظور از افتادگی پلک، افتادن پلک بالایی یک یا دو چشم می باشد. در برخی از موارد این افتادگی نامحسوس است و در پاره ای از موارد، افتادگی کاملا مشخص و محسوس می باشد. پلک افتاده ممکن است هم در بزرگسالان وجود داشته باشد و هم در کودکان. برای بهبود این وضعیت و رهایی از مشکلات آن، جراحی افتادگی پلک توصیه می شود.
مهم ترین علل افتادگی پلک
افتادگی پلک نیز مانند بسیاری از مشکلات، وابسته به یک دلیل نیست و علل گوناگونی در بروز این مشکل دخیل می باشند. در ادامه به مهم ترین علل اشاره خواهیم کرد:
- ممکن است این افتادگی مادرزادی باشد و از همان آغاز تولد با فرد همراه باشد.
- افزایش سن یکی از مهم ترین علل افتادگی پلک می باشد.
- صدمات و آسیب ها و همچنین عوارض پس از عمل آب مروارید یا سایر عمل های اصلاح بینایی، ممکن است به این عارضه منجر شود.
- در برخی مواقع این عارضه به دلیل مشکلات و ناتوانی عضله های چشم در بلند کردن پلک ها می باشد.
- تومورهای چشم، بیماری های سیستماتیک و برخی اختلالات عصبی می تواند سبب ایجاد این افتادگی گردند.
مشکلات ناشی از افتادگی پلک
این عارضه به مرور برای فرد مشکلاتی را ایجاد می کند. مهم ترین مشکلات ناشی از افتادگی پلک عبارتند از:
- در نگاه اول مهم ترین مشکل ناشی از این عارضه، تأثیر منفی آن بر روی زیبایی و شادابی چهره است. پلک های افتاده، فرد را خسته، غمگین و سالخورده نشان می دهند.
- پلک های افتاده فشار زیادی را به عضلات بالابرنده ی پلک وارد می کنند و سبب خستگی و ناتوانی این ماهیچه ها می شوند.
- یکی از مهم ترین مشکلاتی که پلک های افتاده ایجاد می کنند، کاهش وسعت دید فرد می باشد. این کاهش میدان دید، فرد را با خطرات گوناگونی از جمله تصادف مواجه می کند. به همین منظور جراحی افتادگی پلک به این افراد توصیه می شود.
شیوه ی انجام جراحی افتادگی پلک
جراحی افتادگی پلک معمولا به وسیله بی حسی موضعی انجام می شود. پیش از جراحی، آن مقدار از پوست که می بایست برداشته شود و همچنین قسمت هایی از اطراف پلک که دارای چربی های اضافه می باشند، علامت گذاری می شوند. در قسمت زیر پلک، محافظی از جنس فلز گذاشته می شود. این محافظ فلزی را به منظور محافظت از چشم ها در زیر پلک قرار می دهند. در این جراحی به جهت برطرف نمودن افتادگی پلک، برش کوچکی در قسمتی از پلک بالا ایجاد می شود.
با این برش، عضله ی پلک کوتاه می شود ( جراحی برش عضله ی لواتور). علاوه بر این در نوعی از جراحی افتادگی پلک که به جراحی اسلینگ موسوم است، پلک به عضله ی پیشانی متصل می گردد. در هر دو شیوه ای که به آنها اشاره کردیم، افتادگی پلک ها رفع می شود و پلک به سمت بالا می رود.در ادامه پوست اضافی و چربی ها برداشته می شوند. با این کار هم از طول پلک کاسته می شود و هم افتادگی آن برطرف می گردد. سپس جراح لبه های پوست را کنار هم قرار می دهد و بخیه می زند. خوب است بدانید که محل زخم در میان چین های طبیعی پلک پنهان می شود و دیده نمی شود.
مراقبت های پس از جراحی افتادگی پلک
جراحی افتادگی پلک، دوره ی نقاهت کوتاهی دارد. به منظور تسریع در روند بهبودی و همچین نتایج بهتر و ماندگارتر از این عمل لازم است، مراقبت های زیر را به دقت انجام دهید:
- تا ۳ روز پس از عمل از شست و شو و استحمام خودداری کنید.
- در ۳ روز آغازین پس از عمل برای رفع کبودی و ورم از کمپرس آب سرد استفاده نمایید.
- تا ۱۴ روز پس از عمل هنگام خواب سرتان را بالا نگه دارید.
- پمادها و داروهایی را که توسط پزشکتان تجویز می شود، با دقت مصرف کنید.