جراحی زیبایی سینه
جراحی زیبایی سینه چیست؟
جراحی زیبایی سینه یکی از رایج ترین مداخلات جراحی است که امروزه ترجیح داده می شود. بافت پستان ممکن است به دلیل تولد، شیردهی، پیری و اختلالات رشدی تغییر شکل دهد و یا ممکن است شکل مادرزادی خیلی کوچک یا بزرگ داشته باشد.
این وضعیت می تواند باعث نارضایتی افراد از نظر ظاهری شود و در نتیجه مشکلات اعتماد به نفس و مشکلات روانی را در پی خواهد داشت.
علاوه بر این، رضایت از خصوصیات جسمانی خود عامل مهمی است که بر وضعیت روانی تاثیر بسزایی دارد. به همین دلیل ترجیحات شخصی در عمل زیبایی سینه ملاک قرار می گیرد. با این حال، نتایج واقع بینانه ای که ممکن است پس از جراحی رخ دهد، باید توسط جراح پلاستیک با بیمار در میان گذاشته شود و بیمار باید در این جهت آگاه شود.
جراحی زیبایی سینه توسط پزشکان فوق تخصص جراح پلاستیک انجام می شود. اگرچه هیچ معیار استانداردی برای شکل و تناسب سینه وجود ندارد، اما ترجیح داده می شود که هر بدن دارای نوع سینه مناسب باشد. کوچک کردن سینه، بازسازی سینه، بالا کشیدن سینه و قرار دادن پروتز سینه از جمله مداخلات جراحی مورد پسند امروزه هستند.
با ایمپلنت هایی که با برش هایی در زیر چین های طبیعی زیر سینه قرار داده شده اند، انجام عمل های فرم دهی، بازسازی، بزرگ کردن سینه و لیفت سینه امکان پذیر است.
هدف از جراحی زیبایی سینه چیست؟
شکل و سایز سینه با توجه به وزن، قد، سن و نسبت بدن فرد با اندازه گیری های دو بعدی و سه بعدی کنترل می شود. از این نظر، اصلاح عدم تقارن سینه، افزایش حجم با تکنیک ایمپلنت، اصلاح ظاهر خارجی سینه، عواملی مانند کمردرد و گردن درد ناشی از اندازه سینه و اختلال وضعیت بدنی را نیز بهبود می بخشد.
اندیکاسیون تزریق چربی و کاشت سینه از جمله گزینه هایی برای دستیابی به این نتایج هستند. با این حال، از آنجایی که اندیکاسیون تزریق چربی گزینه های محدودی دارد، ایمپلنت ها جزو مداخلات جراحی ترجیح داده شده هستند.
کاشت سینه به تنهایی روشی است که معمولاً برای افزایش سایز سینه و شکل دادن به سینه ترجیح داده می شود. انواع مختلفی مانند قطره ای یا گرد، سطح ناصاف یا صاف وجود دارد. با این گزینه ها هدف این است که فرد ظاهر رویایی خود را داشته باشد و احساس بهتری داشته باشد.
علاوه بر این، جراحی بزرگ کردن اغلب همزمان با ماستوپکسی، یعنی جراحی بالا کشیدن سینه ترجیح داده می شود. هنگامی که جراحی زیبایی سینه در محدوده جراحی انکوپلاستیک ارزیابی می شود، هدف آن بهبود ظاهر سینه در مواردی مانند کاهش وزن قابل توجه، مشکلات رشدی و سرطان سینه است.
در این راستا مداخلات جراحی برنامه ریزی شده به مناسب ترین شکل برای فیزیولوژی بیمار اعمال می شود. عواملی مانند بارداری، زایمان، شیردهی و استعمال دخانیات در زندگی فرد بر روند و روش عمل تاثیر می گذارد. در این راستا، این روش با هدف تغییر شکل و اندازه سینه مطابق با نیاز بیمار انجام می شود.
جراحی زیبایی سینه برای چه کسانی اعمال می شود؟
جراحی زیبایی سینه برای کسانی که از سایز سینه خود راضی نیستند، کسانی که به برداشتن سینه متعاقب بر اثر سرطان وادار شده اند، کسانی که سینه ها و فرم سینه های خود را از دست داده اند، کسانی که مشکل تقارن در سینه های خود دارند، کسانی که به دلیل بزرگی سینه ها مشکل اعتماد به نفس دارند اعمال می شود.
علاوه بر این، زیبایی سینه برای افرادی که در دوره شیردهی پس از زایمان هستند توصیه نمی شود. حتی اگر قرار دادن پروتز سینه برای سلامتی نوزاد مضر نباشد، توصیه می شود پس از اتمام پروسه انجام شود تا بر دوره شیردهی تاثیری نداشته باشد و عمل جراحی سالم تر شود.
جراحی زیبایی سینه در چه شرایطی اعمال می شود؟
جراحی زیبایی سینه، برای افراد مبتلا به هایپرتروفی سینه، برای اصلاح عدم تقارن سینه در تغییراتی مانند رشد ناکافی سینه، افتادگی سینه به دلیل وزن و سن، افتادگی سینه پس از بارداری، رشد و کوچک شدن بیش از حد سینه، نامتناسب بودن دور کمر و سینه اعمال می شود. اگرچه محدوده سنی 18 تا 50 سال توصیه می شود،
اما در صورت تایید خانواده و ایجاد مشکلات روانی در فرد، امکان جراحی زیبایی سینه برای افراد زیر 18 سال وجود دارد. به همین ترتیب، با توجه به وضعیت سلامتی فرد و اینکه آیا وی برای جراحی مناسب است، می توان با تایید جراح، برای افراد بالای 50 سال نیز زیبایی سینه را انجام داد.
انواع جراحی زیبایی سینه چیست؟
هدف از جراحی زیبایی سینه این است که فرد ظاهری زیباتر و احساس بهتری داشته باشد. ماموپلاستی بزرگ کردن سینه (افزایش سایز سینه): به منظور افزایش حجم سینه های نامتناسب با بدن، کوچک شدن به دلیل افزایش سن، افزایش و کاهش وزن ناگهانی، پس از زایمان انجام می شود.
هنگام تعیین ایمپلنت برای بزرگ کردن سینه، ساختار سینه بیمار، شکل قفسه سینه، وزن و تناسب بدن در نظر گرفته می شود. برای تعیین حد فیزیولوژیکی، بیمار و پزشک در مورد شکل و اندازه ایمپلنت تصمیم می گیرند. در حین جراحی، ایمپلنت برای ارزیابی مورد آزمایش قرار می گیرد و کاربردی که بهترین نتیجه را می دهد اعمال می شود.
ماموپلاستی (کوچک کردن سینه): افزایش وزن، دلایل رشد، برخی داروها و تومورهای مختلف می تواند باعث بزرگ شدن سینه شود. سینه های بسیار بزرگ می تواند منجر به وضعیت نامناسب، گردن و کمر درد شود. با عمل ماموپلاستی میتوان با کاهش ساختار بافت سینه و حذف بافت چربی اضافی، ظاهری سبکتر، سالمتر و زیباتر ایجاد کرد.
ماستوپکسی (بالا کشیدن سینه): از بین رفتن ساختار الاستیک بدن با افزایش سن، دلایل هورمونی، کاهش وزن ناگهانی بعد از بارداری و شیردهی از دلایلی است که باعث افتادگی سینه می شود. اندازه گیری با ایجاد یک برش عمودی در اطراف نوک پستان بیمار که با پای پیاده تا چین سینه معاینه می شود، انجام می شود و لیفت سینه با قرار دادن پروتز سینه انجام می شود.
ژنیکوماستی: به عنوان عمل کوچک کردن سینه در مردان شناخته می شود. تجمع چربی در اطراف سینه به دلایل هورمونی و بیماری های مختلف باعث ژنیکوماستی می شود. در بیمارانی که با روش لیپوساکشن تحت درمان قرار می گیرند، بافت چربی از طریق لوله 3-2 میلی متری تحت بیهوشی مکیده می شود.
تکنیک های جراحی زیبایی سینه چیست؟
جراحی زیبایی سینه اغلب با هدف ایجاد یک تصویر زیبا انجام می شود، اما برای از بین بردن مشکلات مختلف سلامتی نیز انجام می شود. آنها مداخلات جراحی ترجیحی برای ترمیم قسمت های تغییر شکل یافته بدن هستند.
سینه که به عنوان یکی از نمادهای باروری و جنسیت در بین مردم دیده می شود، از نظر روحی، جسمی و زیبایی شناختی نقش بسزایی دارد. مهم است که مداخله جراحی که در زیبایی سینه ارجحیت دارد، با کمترین آسیب به پایان برسد. اشکال، اندازه ها و مواد پرکننده مختلف با توجه به نیاز و تمایل فرد انتخاب می شود.
ایمپلنت زیر یا بالای سینه قرار می گیرد. با این روش بهترین ظاهر سینه بر روی بدن تضمین می شود. این روش را می توان با برشی که از نوک پستان یا زیر بغل ایجاد می شود نیز انجام داد. با این حال، برش ایجاد شده در زیر پستان ترجیح داده می شود زیرا روشی است که تغییر شکل کمتری در سینه ایجاد می کند.
روند جراحی و بهبودی چگونه است؟
مانند تمام مداخلات جراحی، انتخاب پزشک متخصص برای جراحی زیبایی سینه از اهمیت بالایی برخوردار است. این جراحی که در شرایط بیمارستانی انجام می شود، با بیهوشی عمومی انجام می شود. مدت زمان عمل بین 2 تا 3 و 5 ساعت متغیر است. اگرچه روش مورد استفاده در جراحی به گونه ای طراحی شده است که کمترین تغییر شکل را ایجاد کند،
اما ممکن است جای زخم روی نوک پستان باقی بماند. این اسکارها به مرور زمان بهبود می یابند و کمتر قابل مشاهده می شوند. اگرچه در افراد مختلف متفاوت است، اما دیده می شود که جای زخم، تورم، گزگز و احساس سوزش به تدریج در عرض 2-6 هفته از بین می رود. یک بانداژ دور ناحیه ای که جراحی انجام می شود پیچیده می شود و بیمار را با کرست می پوشانند، اگرچه هر جراحی خطرات خاص خود را دارد، درد و ادم در ناحیه سینه یک بیماری شایع است.
در شرایط خطر مرتبط با سن، معاینه رادیولوژیکی مانند ماموگرافی و سونوگرافی باید قبل از جراحی انجام شود. قرار دادن پروتز سینه در پشت عضله سینه می تواند حرکات فرد را نسبت به قبل از جراحی محدود کند. اگرچه بسته به وجود عارضه بعد از جراحی متفاوت است، اما به طور استاندارد 2 تا 5 روز طول می کشد. دردهای احتمالی بیماران مرخصی از بیمارستان را می توان با داروها تسکین داد.
بخیه ها در 7-10 روز برداشته می شوند. اگرچه دوره نقاهت در جراحی های بالا کشیدن سینه مانند ماستوپکسی ممکن است تا 6 هفته طول بکشد، اما این دوره ممکن است در جراحی های پروتز کوتاهتر باشد.
جراحی زیبایی سینه و بالا کشیدن سینه
به سینه های خود در آینه نگاه کنید. اگر نوک سینه شما بالای خط چین سینه شما باشد، همه چیز خوب است. اگر تا حد این خط پایین بیاید، می توان گفت که افتادگی سینه خفیف دارید و اگر زیر این خط باشد، افتادگی شدید سینه دارید. این نشان می دهد که روزی ممکن است به جراحی بالا کشیدن سینه نیاز داشته باشید (می توانید از نام های ماستوپکسی یا جراحی لیفت سینه نیز استفاده کنید). به ویژه، نوک سینه هایی که به سمت پایین قرار دارند، شدت وضعیت را نشان می دهند.
چرا دچار افتادگی سینه می شویم؟
دلایل زیادی برای این سوال وجود دارد. کاهش بافت سینه به دلیل افزایش سن در رابطه با هورمون ها اتفاق می افتد. مادران شیرده نیز بیشتر در معرض افتادگی هستند. سینه ها وقتی پر از شیر می شوند بزرگ می شوند و با شیردهی ترشح می شوند.
وقتی این کار بارها و بارها تکرار شود، سینه ها به طور طبیعی آویزان می شوند. علاوه بر این، جاذبه سینه ها را به سمت پایین می کشد و باعث افتادگی سینه می شود. در برخی موارد، افتادگی از سنین پایین شروع می شود و به طور کامل به دلیل ضعف مادرزادی رباط های حامل سینه ایجاد می شود.
آیا راه حل های ممکن بدون جراحی وجود دارد؟
متاسفانه هنوز هیچ روش شناخته شده ای برای بازسازی سینه وجود ندارد. فکر نکنید که سینه ها به دلیل ضعف عضلات قفسه سینه آویزان می شوند و با ورزش درست می شوند. از نظر آناتومیک، ماهیچه قفسه سینه و افتادگی سینه ارتباطی ندارند. با ورزش می توانید پیشرفت های زیادی در بدن خود ایجاد کنید، اما بالا کشیدن سینه شامل آن عوامل نیست.
تفاوت بین جراحی بالا کشیدن سینه و کوچک کردن سینه چیست؟
اساساً تنها تفاوت آنها این است که در یکی بافت سینه برداشته و یا کاهش می یابد و در دیگری فقط افتادگی برداشته می شود. از نظر فنی، هر دو جراحی بسیار نزدیک به یکدیگر هستند.
قرار دادن پروتز سینه افتادگی سینه را اصلاح می کند؟
با پر کردن بافت سینه، میتواند نوک پستان را که از قبل در سطح خط پایین سینه قرار دارد، کمی بالاتر نگه دارد. هدف از پروتز سینه بزرگ کردن سینه و ایجاد سقفی برای بازسازی سینه است.
عوارض و مشکلات احتمالی در جراحی زیبایی سینه
مانند هر جراحی دیگری، خونریزی و عفونت از جمله مشکلاتی است که ممکن است بعد از این جراحی زیبایی سینه با آن مواجه شوید. تقریباً هیچ احتمالی برای خونریزی جدی وجود ندارد. خونریزی ممکن است به شکل تجمع خون یا “هماتوم” در یک طرف سینه باشد.
در صورت ادامه، پزشک ممکن است بخواهد شما را به اتاق عمل برگرداند تا این تجمع را پاک کند و خونریزی را متوقف کند. به همین ترتیب، تورم یک طرفه در روز پنجم بعد از عمل ممکن است نشانه عفونت باشد. باز هم راه حل رفع عفونت و البته درمان آنتی بیوتیکی خواهد بود.
ریزش پوست، اگرچه نادر است، اما از جمله عوارضی است که قابل مشاهده است. معمولاً در بیمارانی که بعد از جراحی سیگار می کشند ظاهر می شود. رنگ مشکی در قسمت جراحی ممکن است نیاز به پانسمان بلند مدت داشته باشد.
یکی از راه های کوتاه کردن این مدت، تمیز کردن پوست مرده با یک مداخله کوچک است. همین مشکل پوستی در نوک سینه نیز دیده می شود. پس از یک دوره پانسمان، چنین مشکلاتی معمولاً بهتر از حد انتظار بهبود می یابند. فقط به این دلیل که هیچ اتفاقی نمی افتد سیگار کشیدن را شروع نکنید. به یاد داشته باشید که دو هفته اول پس از جراحی بسیار مهم است.
مشکلات ترمیم زخم معمولاً به دلیل بخیه های ضخیم مورد استفاده در جراحی ایجاد می شود. آنها پس از چند روز پانسمان بهبود می یابند.
جراحی زیبایی سینه چرا انجام می گیرد؟
جراحی زیبایی سینه عملی است که برای خانم ها انجام می شود تا ساختار سینه را با تداخل در آن با بزرگ کردن، بلند کردن یا کوچک کردن ساختار سینه بزرگتر بهتر از حد طبیعی جلوه دهد.
امروزه زیبایی سینه یکی از جراحی هایی است که اکثر خانم ها ترجیح می دهند. اگر شما یک متخصص زیبایی هستید، باید بدانید که یکی از رایج ترین روش هایی که امروزه توسط جراحان انجام می شود، زیبایی جراحی سینه است. افرادی که هدف جراحی زیبایی سینه دارند می توانند این روش را هم برای اهداف زیبایی و هم برای اهداف سلامتی انجام دهند.
در سینههایی که کوچکتر از حد لازم هستند، بازسازی سینه انجام میشود تا ظاهر زیباتری ایجاد کند. سینههایی که در طول زمان تغییر شکل دادهاند نیز میتوانند با انجام روشهای کاشت به شکل قبلی خود بازگردانده شوند. این روش ها معمولاً برای زیبایی ظاهری اعمال می شوند.
اما جراحی کوچک کردن سینه از جمله عمل هایی است که بر کیفیت زندگی بیمار تأثیر می گذارد و عموماً به دلیل سلامتی انجام می شود. ساختار بزرگ سینه می تواند باعث تغییر شکل های زیادی در زنان شود. به خصوص به دلیل بزرگ بودن ساختار سینه، کمردرد و گردن درد از شایع ترین شرایط منفی تاثیرگذار بر کیفیت زندگی است. به همین دلیل، تمام عمل های سینه برای اهداف زیبایی انجام نمی شود.
جراحی بزرگ کردن سینه
جراحی بزرگ کردن سینه یکی از ارجح ترین گروه های جراحی در میان زنان است. خانم ها معمولاً جراحی بزرگ کردن سینه را برای رسیدن به اندازه های ایده آل ترجیح می دهند. دلایل ترجیح جراحی بزرگ کردن سینه، تفاوت سایز در سینه ها، افتادگی و تغییر شکل بافت سینه به دلیل افزایش و کاهش وزن، بیماری قبلی و کاهش سایز سینه ناشی از آن است.
برداشتن بافت پستان به ویژه به دلیل بیماری هایی مانند سرطان از دلایل ارجحیت در عمل بزرگ کردن سینه است. برای انجام عمل های بزرگ کردن سینه، خانم ها باید بالای 18 سال سن داشته باشند. جراحی برای گروه های بیماران زیر 18 سال اعمال نمی شود، زیرا رشد بدن آنها کامل نشده است.
قبل از جراحی بزرگ کردن سینه، پروتزهای سینه مناسب با ساختار بدن بیمار توسط پزشک و بیمار تعیین و تصمیم گیری می شود. به ویژه وزن و قد بیمار در اندازه پروتز که طول آن مشخص می شود نقش مهمی دارد. پروتزهای تعیین شده توسط جراحی بر روی بیمار اعمال می شود و به بیمار اجازه می دهد تا به اندازه سینه مورد نظر برسد.
جراحی کوچک کردن سینه
جراحی کوچک کردن سینه معمولاً به دلیل مشکلات سلامتی به جای زیبایی ظاهری بیمار ترجیح داده می شوند. سایز سینه باعث مشکلات سلامتی زیادی در بیمار می شود. به ویژه، بیمار بسته به اندازه قفسه سینه دچار کمردرد مزمن می شود. در استفاده از سوتین، بیماران دچار افتادگی و تغییر شکل در قسمت شانه می شوند. کوچک کردن سینه با روش جراحی بر روی بیمار اعمال می شود. جراحی کوچک کردن سینه با برداشتن و تغییر شکل بافتهای سینه انجام میشود.
جراحی لیفت سینه
جراحی بالا کشیدن سینه یک عمل جراحی است که برای اصلاح افتادگی و بدشکلی های ناشی از تغییر شکل در ناحیه قفسه سینه اعمال می شود. با اعمال جراحی، ناهنجاریها و تغییر شکلها در ناحیه قفسه سینه اصلاح شده و سینه ساختار و شکل خود را به دست میآورد.
یکی از ارجح ترین روش برای زنانی است که زایمان کرده اند، به ویژه برای رفع تغییر شکل های مربوط به شیردهی قابل انجام است. افتادگی و بدشکلی های ناشی از افزایش سن نیز با این روش قابل اصلاح است. با این جراحی بافت های سینه شکل خود را به دست می آورند و افتادگی آن تضمین می شود. در صورت لزوم، با قرار دادن پروتز این عمل انجام می شود.