عمل ترمیم اسکارهای جراحی و سوختگی | رفع کامل بعداز 6 ماه
عمل ترمیم اسکارهای جراحی و سوختگی را ما در این مقاله تلاش می کنیم تا توضیحاتی را درباره ی جراحی ترمیمی پیرامون این عمل را ارائه کنیم. اسکارها نشانه هایی از زخم ها و جراحت ها می باشند. علائمی که پس از ترمیم زخم ها بر جای می مانند. اسکارها را می توان جزئی جدایی ناپذیر از زخم ها دانست. در پاره ای از موارد ممکن است جای زخم ها فرم نازیبایی داشته باشد و بسیار آشکار و در معرض دید باشد. این بر جای ماندن برای بسیاری از افراد آزاردهنده می باشد و به دنبال رهایی از آن هستند.
اسکار چیست؟
اسکار همان زخم هایی می باشد که پس از التیام بر جای می مانند و یادآور آسیب های پوستی می باشند. هنگامی که قسمتی از پوست بنا به دلایل گوناگون دچار آسیب می شود، بدن به منظور محافظت از لایه های عمیق و داخلی خود، بافتی را تشکیل می دهد. این بافت فیبری را اسکار می نامند. اگرچه بدن با ایجاد اسکار، پوست را ترمیم می نماید اما گوشتی اضافه بر روی زخم تشکیل می شود که ظاهر ناخوشایندی دارد.
انواع اسکارها
اسکارها تنوع زیادی دارند و ما در اینجا به مهم ترین انواع اسکارها اشاره خواهیم کرد:
اسکارهای برجسته یا هایپرتروفیک
اسکارهای برجسته، همان گونه که از نامشان پیداست، سبب برجسته شدن ناحیه ی آسیب دیده خواهند شد. این برجستگی به سبب تولید زیاد کلاژن و رشد بسیار زیاد بافت ترمیمی می باشد. این اسکارها به رنگ قرمز می باشند. درمان این نوع اسکارها بسیار طولانی می باشد و از شدیدترین انواع اسکارها به شمار می روند.
اسکار کشیده
این نوع اسکارها معمولا بعد از جراحی و در قسمت برش خورده ایجاد می شوند. اسکارهای کشیده، صاف می باشند و از سایر نقاط پوست روشن تر هستند.
اسکارهای فرورفته
این اسکارها معمولا ناشی از بیماری ها و مشکلاتی مانند آبله مرغان و آکنه می باشند. این اسکارها می توانند ساختار پوست را دچار مشکل نمایند.
اسکارهای به جا مانده از سوختگی
این اسکارها همان طور که از نام آنها پیداست، در نتیجه ی سوختگی ها به وجود می آیند. انواع اسکارهای ناشی از سوختگی، با توجه به میزان، شدت و عمق سوختگی متفاوت می باشند. معمولا اسکارهای سوختگی، ظاهری ناخوشایند و چروکیده دارند.
انواع روش های درمانی برای برداشتن اسکارهای جراحی، سوختگی
در ابتدا باید گفت این جراحی توسط یک پزشک فوق تخصص جراح پلاستیک انجام میگردد ، بررسی و مطمئن شدن از پزشک جراح که در شرایط فعلی یکی از سخت ترین کارها میباشد. مرجع اطلاعات پزشکان در این لینک میباشد .
به منظور برداشتن اسکارهای جراحی، سوختگی می توان از روش های متعددی استفاده کرد. در همه ی این روش ها تلاش می شود که اندازه ی اسکار تا حد امکان کوچک شود و اسکار از نظر رنگ و همچنین ساختار، با بافت پیرامون خود مشابهت بسیار زیادی پیدا کند. نکته دیگری که ذکر آن لازم به نظر می رسد این است که هر چند ترمیم اسکارها منجر به نتایج مطلوب و ایجاد زیبایی در بخش آسیب دیده خواهد شد اما نتیجه وابسته به نوع و اندازه ی اسکار می باشد. برخی اسکارها به سبب عمق زیاد، اگرچه کمرنگ می شوند اما ممکن است به صورت کامل پاک نشوند.
توجه داشته باشید که تعدد روش های برداشتن اسکارهای جراحی، سوختگی، کاملا به اندازه، نوع و عمق اسکارها بستگی دارد. از مهم ترین روش های درمانی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- درمان های موضعی و ساده
- درمان هایی که شامل جراحی های کوچک و ساده ای می باشند.
- روش های درمانی شامل جراحی های پیشرفته و به منظور بازسازی
روش های جراحی به منظور برداشتن اسکارهای جراحی، سوختگی نیز دارای تعدد و تنوع می باشند. از مهم ترین روش هایی که به این منظور انجام می شود، می توان به روش های زیر اشاره نمود:
روش برداشتن لایه ی اسکار
در این روش برآمدگی اسکار برداشته می شود و اسکار با پوست اطراف خود، همسطح می گردد.
روش برداشتن اسکار و ترمیم آن
از جمله روش های رایج به منظور برداشتن اسکارهای جراحی، سوختگی، این روش می باشد. در این روش الگوی بیضی شکل مورد استفاده قرار می گیرد. به این صورت که علاوه بر اینکه اسکار برداشته می شود، به منظور هماهنگی بیشتر، لبه ی نازکی از بافت کناری آن نیز برداشته خواهد شد.
روش پیوند پوست
برای ترمیم اسکارهای گسترده و بزرگ می توان از روش پیوند پوست استفاده نمود. در این روش پوست یکی از قسمت های بدن مورد استفاده قرار خواهد گرفت. بخیه ها نیز در این روش به صورت کاملا دقیق در اطراف پوستی که پیوند شده، زده می شود.