
برداشتن سرطان های وسیع اندام ها و بازسازی آنها
سرطان ها در نواحی مختلف بدن و اندام ها، آسیب های زیادی را به جا می گذارند. این آسیب ها گاه سبب تغییر شکل و تغییر فرم اندام ها می شوند. امروزه با پیشرفت علم پزشکی، روش هایی به منظور بازسازی اندام ها به وجود آمده است. ما در این مقاله توضیحاتی درباره جراحی ترمیمی پیرامون برداشتن سرطان های وسیع اندام ها و بازسازی آنها را ارائه خواهیم کرد.
منظور از برداشتن سرطان های وسیع اندام ها و بازسازی آنها چیست؟
سرطان در هر یک از اندام های بدن که به وجود آید، آن اندام را درگیر می کند و به آن اندام و نواحی نزدیک به آن آسیب می رساند. آسیب های سرطان، ممکن است اندام ها را دچار بدشکلی ها و بدفرمی هایی کند. این تغییرات بر حال روحی بیمار تأثیرات نامطلوبی به جا می گذارد. برداشتن سرطان های وسیع اندام ها و بازسازی آنها، علاوه بر بازسازی ظاهری اندام به بهبود حال روحی بیمار نیز کمک می کند.
سرطان چگونه به وجود می آید؟
سرطان هایی که در اندام ها و بافت های بدن شکل می گیرند، بر اثر رشد بی رویه ی سلول ها به وجود می آیند. سلول های بدن افراد در حالت طبیعی به گونه ای می باشند که با از بین رفتن سلول های پیر، سلول های جوان، جایگزین می شوند. اما سرطان باعث می شود که سلول های پیر از بین نروند، بلکه این سلول ها تکثیر می شوند و با تقسیم های مکرر و پی در پی، سبب ایجاد سرطان می گردند. سرطان در هر اندامی باعث می شود تا عملکرد آن اندام دچار اختلالاتی گردد.
روش های برداشتن سرطان های وسیع اندام ها و بازسازی آنها چگونه می باشد؟
سرطان ها می توانند با پیشرفت در بدن، اندام های مختلف را درگیر کنند. به عنوان مثال ممکن است کسی که دچار سرطان استخوان شده باشد، مجبور به قطع پا گردد. در این روش به منظور برداشتن سرطان های وسیع اندام ها و بازسازی آنها، می توان از پروتز استفاده کرد. فرد با استفاده از پروتز می تواند آن اندام را بازسازی کرده و به راه رفتن ادامه دهد.
مورد دیگری را که می توان درباره ی برداشتن سرطان های وسیع اندام ها و بازسازی آنها به آن اشاره نمود، بازسازی سه بعدی می باشد. در این نوع بازسازی، با استفاده از تکنولوژی پیشرفته، می توان قرینه سازی نمود و اندام آسیب دیده را با ظاهری تا حد امکان طبیعی بازسازی نمود. بازسازی های استخوانی در سرطان های وسیع اندام ها، کاربرد وسیعی دارند.
این جراحی توسط یک پزشک فوق تخصص جراح پلاستیک انجام میگردد ، بررسی و مطمئن شدن از پزشک جراح که در شرایط فعلی یکی از سخت ترین کارها میباشد. مرجع اطلاعات پزشکان در این لینک میباشد .
جراحان پلاستیک در حوزه ی بازسازی استخوان ها، مشکلات غضروفی، اختلالات شکلی و … فعالیت های گسترده ای دارند. از مهم ترین فعالیت های جراحان پلاستیک در حوزه ی برداشتن سرطان های وسیع اندام ها و بازسازی آنها، می توان به جراحی های کلاسیک، اندوسکوپی، لیزر، میکرو جراحی و … اشاره نمود. علاوه بر این عوامل شیمیایی و داروها نیز در کنار این درمان ها کاربرد دارند.
از مهم ترین اهداف جراحان پلاستیک به منظور بازسازی اندام ها، برطرف نمودن مشکلات مختلف و آسیب های ناشی از سرطان است. آنها برای این منظور تلاش می کنند انواع آسیب هایی را که در قسمت زیر پوست، پوست و استخوان ها ایجاد شده است، برطرف نمایند. همچنین بافت اندام هایی را که در جریان سرطان دچار آسیب های گسترده ای شده و از بین رفته اند، توسط بافت های مشابه و به صورت طبیعی ترمیم می نمایند.
مراقبت های پس از برداشتن سرطان های وسیع اندام ها و بازسازی آنها
برداشتن سرطان های وسیع اندام ها و بازسازی آنها، معمولا فرایند دشوار و پیچیده ای می باشد. فرد پس از جراحی های مربوط به بازسازی، می بایست چند روزی را در بیمارستان بستری شود تا واکنش های بدن و همچنین سلامت اندام ها مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.
در پاره ای از موارد، جراحی های مربوط به بازسازی اندام ها در چند مرحله انجام می شود و دوره ی نقاهت نیز در مقایسه با بسیاری از جراحی ها، طولانی تر می باشد.
در دوره ی نقاهت پس از بازسازی اندام ها، ممکن است بیمار محدودیت هایی را در دامنه ی حرکتی اندام بازسازی شده احساس نماید. این محدودیت ها به مرور زمان و با اجرا نمودن دستورالعمل های پزشک معالج کم کم برطرف خواهد شد.
تورم و کبودی های پس از برداشتن سرطان های وسیع اندام ها و بازسازی آنها، تا چند هفته پس از جراحی طبیعی می باشد و به مرور زمان از میزان و شدت آنها کاسته خواهد شد.